Wat is hyperhidrosis en welke behandeling is er mogelijk?

Wanneer je overmatig transpireert noemen we dit ook wel hyperhidrosis. Je zweetklieren zijn overactief en zorgen voor extreme transpiratie wat kan leiden tot sterke zweetgeuren. Met de Finspiran spray zorg je er voor dat overmatige transpiratie wordt verminderd. Hyperhidrosis is erg vervelend, maar gelukkig ook goed te bestrijden. Wij vertellen je graag hoe!

Wat is de betekenis van hyperhidrosis?

Hyperhidrosis: overmatig transpireren. Transpireren is nodig om het lichaam af te laten koelen. Wanneer je te maken hebt met hyperhidrosis produceer je meer zweet dan gemiddeld. Naar schatting heeft zo’n 3 – 4% van de bevolking last van overmatige transpiratie. En één op de honderd Nederlanders heeft te maken met hyperhidrosis. Er zijn twee varianten hyperhidrosis: primair en secundair. Bij de primaire vorm zijn er geen aanwijsbare oorzaken. Bij secundaire hyperhidrosis is het een uiting van andere aandoeningen. Denk hierbij aan obesitas, slechte eetgewoontes, menopauze, stress of angst. 

Is hyperhidrosis een huidziekte?

De oorzaak van hyperhidrosis ligt dieper. Het begint bij de zweetklieren. Ieder mens heeft tussen de twee en vier miljoen zweetklieren verspreid door het hele lichaam. Er zijn twee soorten zweetklieren: eccriene en apocriene. Waarbij eccriene zweetklieren zorgen voor de vochtproductie en apocriene voor de geurproductie. Wanneer de apocriene zweetklieren overactief zijn ontstaat er een sterke transpiratiegeur. Dit kan aangeboren zijn of erfelijk bepaald. Ieder lichaam moet zweten, het werkt als een natuurlijk koelingssysteem van ons lichaam. Helaas kan overmatig zweten, hyperhidrosis in vele opzichten belemmering met zich meedragen. Erg vervelend, maar gelukkig is hyperhidrosis goed te bestrijden. Door het gebruik van de Finspiran spray zal het transpiratievocht al aanzienlijk verminderen!

Oorzaken van hyperhidrosis

Helaas is de oorzaak van hyperhidrosis meestal onbekend. Vaak begint het in de puberteit en is het erfelijk. Verder kan het aan de volgende oorzaken en symptomen liggen:

  • overgewicht of obesitas
  • ziektes: tuberculose, kanker of schildklier aandoening
  • medicijngebruik
  • psychische oorzaken

Welke hyperhidrosis behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor hyperhidrosis. De twee meest gangbare behandelingen zijn: injecties met botulinetoxine A en elektromagnetische ablatie (microgolftherapie). Last van hyperhidrosis bij zweethanden? Of heb je last van zweetvoeten? Dan wordt Iontoforese het vaakst toegepast. Bekijk welke mogelijkheden op jou van toepassing kunnen zijn of bespreek het met een medisch arts. 

Wordt het bestrijden van hyperhidrose vergoed door de zorgverzekeraar?

In de meeste gevallen worden de behandelingen voor hyperhidrosis vergoed. Hiervoor vindt meestal eerst een gesprek met een medisch specialist plaats waarna je wordt doorverwezen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Ook het type verzekering speelt een rol bij de vergoeding van een hyperhidrosis behandeling. Bekijk de mogelijkheden bij jouw zorgverzekeraar. Daarnaast kun je zelf al direct aan de slag gaan met de Finspiran spray! De spray zal helpen tegen overmatig zweten. Door de dubbele werking met zowel effect op de zweetklieren als poriën zal het transpireren aangenaam verminderen. 

Hyperhidrose verminderen? Kies voor Finspiran!

De eerste stap om hyperhidrosis te verminderen: Finspiran! Een eenvoudige oplossing met een zeer effectief resultaat. Gebruik de spray op je zweethanden, zweetvoeten of zweetoksels om overmatig transpireren tegen te gaan. Benieuwd geworden naar Finspiran? Bekijk de verkooppunten bij jou in de buurt of bestel gemakkelijk online. Heb je vragen? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!