Gebruik Finspiran bij overmatig transpireren

Waarom zweten we?

Zweten doen we allemaal. Na een zware inspanning op de sportschool. Tijdens een warme zomerdag. Of bij een spannend sollicitatiegesprek. Van de buurman tot de koning: iedereen zweet. Waarom eigenlijk? Kun je er iets tegen doen? En hoe zorg je ervoor dat er geen nare geurtjes ontstaan? Je leest het hier.

Zweet heeft een functie

Het menselijk lichaam functioneert het beste bij een lichaamstemperatuur van rond de 37 graden Celsius. Dan verlopen alle processen optimaal. Wordt je lichaam warmer dan de optimale temperatuur, bijvoorbeeld omdat je een uur op de spinningfiets hebt gezeten of omdat je lekker ligt te zonnen op het strand, dan komt je lichaam in actie om de temperatuur te verlagen. De zogenoemde eccriene zweetklieren die over je hele lichaam verspreid zitten gaan zweet produceren, dat – eenmaal op je huid – verdampt en zo zorgt voor koelte. Een heel natuurlijk proces dus, dat ervoor zorgt dat je gezond en in balans blijft.

 

Overmatig zweten

Hoewel zweet dus zeker een functie heeft, wordt het wel vervelend wanneer er sprake is van overmatig zweten. Daarvan heeft ongeveer 0,5% van de mensen last en dit wordt met name veroorzaakt door de zogenoemde apocriene zweetklieren in de oksels. De oorzaak is vaak lastig te achterhalen, de gevolgen zijn echter duidelijk: overmatig zweten zorgt ervoor dat je je niet fris voelt en dat er op den duur een zweetgeur ontstaat.

 

Deodorant bij overmatig zweten

Veel mensen denken dat deodorant dé oplossing is tegen overmatig zweten. Helaas: dat is niet zo. Want deodorant gaat het zweten zelf niet tegen, maar maskeert alleen de geurtjes. Is er dan echt niets aan te doen? Jawel! Door een antitranspirant zoals Finspiran te gebruiken. Deze gaat het ontstaan van zweet op vervelende plaatsen (zoals de oksels, de handen en de voeten) tegen, zodat zweet én de bijbehorende geur geen kans krijgen. Eén keer in de vijf dagen gebruiken kan al voldoende zijn.

 

Ontdek het zelf!

Heb jij ook last van overmatig zweten? En wil je daar vanaf? Ontdek dan alle voordelen van Finspiran en koop jouw flacon bij één van de vele verkooppunten.

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com