Gebruik als antitranspirant Finspiran tijdens een hittegolf

Hoe overleef ik… een hittegolf?

Voor de een kan het niet warm genoeg worden. De ander sluit zich het liefst op in een koele, donkere kamer. Maar wat je er ook van vindt: dat de eerste hittegolf van deze zomer in aantocht is, is een feit. Wij geven je graag tips om de komende dagen prettig, gezond én zonder al te veel zweten te doorstaan!

Tip 1. Take it easy.

Dat je middenin een hittegolf niet in de volle zon een halve marathon moet gaan lopen, is wel duidelijk. Maar probeer het sowieso een beetje rustig aan te doen in deze dagen. Je lichaam is deze temperaturen niet gewend, dus moet het hard werken om de temperatuur laag te houden. Probeer dus, zeker op de warmste uren van de dag, rustig aan te doen. Toch buiten sporten of actief zijn? Plan het zo laat mogelijk op de avond, óf vroeg in de ochtend, als het het koelst is.

Tip 2. Blijf gehydrateerd.

Tijdens een warme periode zweet je ongemerkt meer dan normaal. Je zult je vochtgehalte dus goed op peil moeten houden. Minstens twee liter per dag drinken is aan te bevelen. Een goede vuistregel is: één glas water, thee of koffie per uur. Pas zeker ook op met alcohol: dat werkt vochtafdrijvend. Doe dus niet te gek met die koele rosé op het terras en bestel er de komende dagen een glaasje water naast.

Tip 3. Gebruik een goede antitranspirant

Je lichaam moet tijdens de hittegolf z’n warmte kwijt en daardoor zweet je meer. Dat is heel belangrijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Wel kan het voor extra zweetgeurtjes zorgen onder je oksels of bij je voeten, of voor klamme zweethanden. Wil je daar iets tegen doen? Gebruik dan een goede antitranspirant, bijvoorbeeld die van Finspiran. Daarmee voorkom je dat je gaat zweten op de plaatsen waar je dat niet wilt, zonder de afkoelende werking van de zweetklieren op de rest van je lichaam te verstoren.

Bereid je voor op de hittegolf met Finspiran

Wil jij de hittegolf doorstaan zonder vervelende zweetgeurtjes? Koop dan nu Finspiran bij je drogist of bestel het bij je favoriete webshop en ontdek hoe deze antitranspirant jou helpt om overmatig zweten tegen te gaan!

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com