Met Finspiran vol zelfvertrouwen naar een sollicitatiegesprek

Tips voor overmatig stresstranspiratie

Spanning kan ervoor zorgen dat je last krijgt van overmatige transpiratie. Zowel op je werk, maar ook in privésituaties kan het voorkomen dat door stress of ongemakkelijke situaties het zweet je letterlijk uitbreekt. Hieronder een aantal tips om er iets aan te doen en waardoor je zekerder voor de dag kan komen.

Draag katoenen kleding

Natuurlijke stoffen zoals katoen, zorgen ervoor dat je huid beter kan ademen en daardoor minder snel zweet. Voorkom dus synthetische stoffen als polyester die het transpireren alleen maar zullen verergeren.

Gebruik Finspiran

De dag voordat je gaat solliciteren, een belangrijke presentatie moet geven of een eerste date hebt, kun je Finspiran gebruiken. Dit voorkomt dat je op de momenten dat je het spannend vindt geen last hebt van overmatige transpiratie. Zo voorkom je dat je eerste indruk niet wordt afgeleid door vochtige handen of zweetplekken onder je oksels.

Drink voldoende

Voldoende drinken is een must. Een lichaam dat niet voldoende vocht binnen heeft gekregen, heeft meer moeite om af te koelen en gaat daardoor eerder zweten.

Blijf kalm en zoek ontspanning

Kalmte kan je redden, dus ook hier… Ook al is het lastig, probeer toch een manier te vinden waarmee je de rust kan bewaren. Zoek ontspanning door even de buitenlucht op te zoeken, met misschien zelfs een wandelingetje. Maar wellicht werkt je favoriete muziek beter voor jou of even diep in en uit ademen. Ontspanning zoeken is heel persoonlijk en kan je goed helpen je transpiratie onder controle te houden.

Wat je het best kunt vermijden

Pikant voedsel, nicotine en alcohol kunnen ook zorgen voor meer transpiratie. Cafeïne zorgt ervoor dat je adrenalineniveau stijgt waardoor je sneller zal gaan zweten.

 

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com