Gebruik Finspiran bij overmatig transpireren

Wat te doen tegen overmatig transpireren?

Zweten doen we allemaal. Sterker nog: het is heel gezond. Het helpt ons tijdens warme periodes in de zomer of bij grote inspanning om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Zweten heeft dus wel degelijk een belangrijke functie. Maar bij sommige mensen blijft het daar niet bij: zij zweten veel meer dan noodzakelijk om de lichaamstemperatuur te reguleren. In die gevallen spreken we van hyperhidrosis, ook wel overmatig transpireren genoemd. Gelukkig is er iets tegen te doen.

Oorzaken van overmatig zweten

Overmatig zweten ontstaat meestal in de puberteit en is in veel gevallen erfelijk bepaald. Het is een heel vervelend probleem, want hoewel zweet in principe van zichzelf geurloos is, ontstaat door contact met bacteriën op de huid de typische zweetgeur die je het liefst wilt voorkomen. Hoewel overmatig zweten dus deels erfelijk bepaald is, zijn er wel dingen die je kunt doen om het tegen te gaan of de effecten te verminderen. Bijvoorbeeld:

  • Minder pittig eten
  • Stress vermijden
  • Geen synthetische kleding dragen
  • De oksels ontharen

Overmatig zweten voorkomen

Het liefst wil je natuurlijk het zweten zoveel mogelijk voorkomen. Want zweet dat er niet is, kan ook geen vervelende geurtjes veroorzaken. Vertrouw daarvoor op de antitranspirant van Finspiran. Anders dan deodorant – dat zweten niet voorkomt, maar alleen de geurtjes probeert te verdoezelen – werkt Finspiran op twee manieren: het werkt in op de zweetklieren zelf én het sluit de poriën in de huid gedeeltelijk af. Daardoor krijgt zweet veel minder kans om de oppervlakte te bereiken!

Probeer Finspiran zelf!

Finspiran is niet alleen te gebruiken op de oksels, maar ook op de handen en de voeten. Heb je last van klamme handen, of van zweetvoeten? Ook daarvoor kan Finspiran de oplossing zijn. Ontdek het zelf en koop Finspiran bij één van de vele verkooppunten, online of bij de drogist.

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com