Antitranspirant tegen zweethanden

Wat te doen tegen zweethanden?

Bij overmatig zweten denken we meestal aan de oksels of de voeten. Maar er zijn ook mensen bij wie overmatig zweten zich op een andere plaats voordoet: in de handpalmen. Dat kan heel vervelend zijn. Want wanneer de handpalmen vaak vochtig zijn, heb je minder grip op voorwerpen. Maar ook iemand de hand drukken kan gênant aanvoelen voor degene die zweethanden heeft. Gelukkig is er iets tegen te doen.

Hoe ontstaan zweethanden?

Zweethanden zijn, net als het voorhoofd, de voeten en de oksels, voorzien van zweetklieren. Die worden niet alleen geactiveerd om zweet te produceren als het lichaam warmte kwijt moet en de lichaamstemperatuur gereguleerd moet worden, maar komen ook in actie als we te maken krijgen met bijvoorbeeld angst, stress of opwinding. Bij mensen met overmatig zweten in de handen – ook wel hyperhidrosis palmares genoemd – vertaalt zich dat in klamme handen.

Wat kun je doen tegen zweethanden?

De tips en adviezen die worden gegeven tegen overmatig zweten in de oksels, kunnen voor een groot deel ook worden toegepast op zweethanden. Bijvoorbeeld niet te pittig eten, stress vermijden en goed de handen wassen. Wat ook kan helpen, is vaak de handen wassen met water (teveel zeep gebruiken kan de handen uitdrogen) en regelmatig wat talkpoeder gebruiken in de handpalmen. Om het zweten niet alleen te maskeren, maar ook te voorkomen, is het gebruik van een antitranspirant aan te raden.

Antitranspirant tegen zweethanden

Antitranspirant zoals Finspiran werkt anders dan deodorant. Waar die laatste alleen geurtjes maskeert, helpt antitranspirant het zweten actief te voorkomen. Finspiran doet dat met een dubbele werking: het werkt in op de zweetklieren, zodat die minder zweet produceren. Daarnaast sluit het de poriën van de huid deels af, zodat zweet minder kans krijgt op de oppervlakte te bereiken. Zo pakt Finspiran het probleem eigenlijk aan voordat het ontstaat. Je kunt Finspiran op de oksels en voeten gebruiken, maar ook op de handen. Was je handen voor het slapen gaan goed en droog ze grondig af. Behandel ze daarna met Finspiran en laat het ’s nachts intrekken. Twee keer per week gebruiken is genoeg om zweethanden te voorkomen!

Probeer Finspiran tegen zweethanden

Wil jij ook van je zweethanden af? Koop dan nu jouw eerste flacon Finspiran en laat je overtuigen! Finspiran is verkrijgbaar bij de meeste drogisten en bij tal van webshops. Ontdek de voordelen en zwaai je zweethanden voorgoed uit!

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com