Tips tegen een onaangename transpiratiegeur

De beste tips tegen een onaangename transpiratiegeur

Iedereen transpireert wel eens, of dat nu in mindere of juist heftige mate is. Zweten kan ook een beloning zijn als je hard hebt gesport. Het wordt vooral storend als het tijdens je dagelijkse bezigheden voorkomt of als je er nare transpiratiegeurtjes aan over houdt. Toch is daar iets aan te doen. 

Het is goed om te weten dat zweet op zichzelf niet ruikt. Het wordt pas een probleem als er verkeerde bacteriën bij komen. Lees hieronder een aantal goede tips die je kunnen helpen dit tegen te gaan.

1. Zorg voor de juiste kleding

Bepaalde stoffen hebben ademende eigenschappen, zoals katoen en linnen. Synthetische stoffen daarentegen zorgen voor een soort broeikaseffect, waardoor je sneller transpireert en zweetbacteriën goed kunnen gedijen. Dit zorgt ervoor dat nare geurtjes zich ontwikkelen en zich nestelen in je huid en de vezels van je kleding. Door de juiste textielkeuze kun je voorkomen dat ongewenste geurtjes een rol gaan spelen

2. Hygiëne is een must

Een nare transpiratiegeur kan voor een groot gedeelte ook worden voorkomen door goede hygiëne. Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar elke dag douchen en schone kleding zorgen ervoor dat de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor die nare geurtjes minder kans krijgen. Kleding die je direct op je huid draagt zoals ondergoed en strakke shirts kun je ook het beste wassen na 1 keer dragen.

3. Behandel je kleding op de juiste manier

Soms kan het zijn dat er al zweetbacteriën zich hebben genesteld in de vezels van je kleding. Zelfs na veelvuldig wassen blijft de geur dan in de kleding “hangen” of wordt deze sterker als de kleding weer wordt gedragen. Voor dit soort problemen zijn er ook producten te koop die je kunt gebruiken om je kleding te behandelen. Een voorbeeld hiervan is Dr. Beckmann Vlekkenspray Deodorant en Zweet.

4. Gebruik anti-transpirant

Bij overmatige transpiratie is een gewone deodorant niet afdoende. Door gebruik van Finspiran wordt overmatige transpiratie tegengegaan waardoor zweetgeurtjes geen kans krijgen. Bekijk hier de verkooppunten waar Finspiran wordt verkocht. 

5. Kijk wat de oorzaken van zweten zijn voor jou

De oorzaken van transpiratie kunnen voor iedereen verschillend zijn. Een aantal bekende oorzaken zijn scherp voedsel, roken, alcohol, stress en warmte. Door dit soort oorzaken te vermijden of er voorbereid op te zijn kun je ervoor zorgen dat je minder hinder ondervindt. Ook door meer te sporten en een betere conditie kun je ervoor zorgen dat je minder zweet. Doordat je een betere conditie hebt worden je hartslag en je bloeddruk lager, waardoor je minder snel transpireert. Voor tips tegen stresszweet ben je bij Finspiran ook aan het juiste adres! 

Heb je een vraag over Finspiran en/of overmatig transpireren? Neem dan gerust contact met ons op! 

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com