Alles over overmatig zweten en de beste behandeling er voor!

Finspiran is dé oplossing tegen overmatig zweten. Het is een anti-transpirant om overmatig zweten te behandelen en tegen te gaan. De spray heeft een effectieve werking op de zweetklieren en sluit de poriën gedeeltelijk af. Dit zorgt ervoor dat het transpiratievocht niet (in grote hoeveelheid) naar buiten komt en de sterke zweetgeur wordt onderdrukt.

De oorzaken van overmatig zweten

Soms is de oorzaak van overmatig zweten medisch. Bijvoorbeeld door bepaalde medicijnen, overgewicht, een stofwisselingsstoornis of een neurologische aandoening. Maar veel vaker is er eigenlijk geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor overmatig zweten. Sommige mensen zweten nu eenmaal meer dan anderen. Is dat bij jou ook het geval? Dan is het goed om te weten dat je overmatig zweten met Finspiran kunt tegengaan!

Het verschil tussen overmatig zweten bij mannen en bij vrouwen

De mate waarin je zweet kan uiteraard ook te maken met je fitheid. Daarnaast komt er ook een erfelijke werking van de zweetklieren bij kijken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mannen en vrouwen daadwerkelijk verschillend zweten. Waar vrouwen beschikken over meer actieve zweetklieren, zweten mannen per zweetklier weer sterker. Daarnaast hebben mannen over het algemeen een grotere spiermassa. Dit zorgt er bij lichamelijke belasting voor dat de lichaamstempratuur stijgt, wat resulteert in zweet (om het lichaam weer af te laten koelen). Maar ook hormonen zorgen voor onderscheid in zweten bij mannen en vrouwen. Testosteron bij mannen zorgt voor een grotere zweetafscheiding dan oestrogeen bij vrouwen. 

Wat te doen tegen overmatig zweten?

Wil je afrekenen met overmatig zweten? Dan is het goed om te weten dat Finspiran je hierbij kan helpen. Finspiran is een anti-transpirant met een bewezen, dubbele werking. Finspiran werkt in op de zweetklieren en sluit daarnaast de poriën gedeeltelijk af. Daardoor kan het zweet het huidoppervlak niet bereiken. Het resultaat? Een drogere huid en ultieme bescherming tegen onaangename geuren.

Wat als je plotseling overmatig gaat zweten?

Het transpireren kan in een primaire en secundaire vorm voorkomen. Waar bij een primaire vorm geen onderliggende aandoeningen bekend zijn, kunnen verschillende factoren zoals zweten door stress, fysieke inspanning, alcohol- of druggebruik of pikant eten het zweten wel beïnvloeden. Bij een secundaire vorm kan het liggen aan bijvoorbeeld ziektes, zoals diabetes of andere stoornissen of aandoeningen. Door het transpireren koelt het lichaam af. Daarom is zweten voor iedereen noodzakelijk. Overmatig zweten kan daarentegen voor veel ongemakken zorgen. Gebruik dan Finspiran om de oorzaak aan te pakken en het transpireren aanzienlijk te verminderen. 

Welke lichaamsdelen hebben het meeste last van overmatig zweten?

Zweetklieren zitten door je hele lichaam. Er zijn slechts drie plekken waar je niet (of nauwelijks) zweet: lippen, oren en nagels. Dit komt doordat lippen en nagels geen ‘echte huid’ zijn en daardoor geen zweetklieren bevatten. Oren hebben enkele zweetklieren, maar deze transpireren aanzienlijk minder dan de rest van je huid. De meest voorkomende lichaamsdelen waar je zweet zijn:

Waarom kiezen voor Finspiran als behandeling tegen overmatig zweten? 

Finspiran is een spray waarin de werkzame stof: aluminium chloride ervoor zorgt dat het transpireren tot het minimum wordt beperkt. Finspiran is bovendien tot wel vijf dagen werkzaam. Eén of twee keer per week aanbrengen op een schone, droge huid is voldoende om overmatig zweten te behandelen. Je kunt Finspiran het beste aanbrengen voordat je naar bed gaat. De werkzame stoffen hebben dan de hele nacht de tijd om in te werken en de volgende ochtend kun je eventuele restanten eenvoudig wegspoelen. Daarna hoef je je enkele dagen geen zorgen te maken over zweten of nare geurtjes.