Alles over overmatig zweten en de beste behandeling ervoor!

Finspiran is dé behandeling tegen overmatig zweten. Het is een werkzame anti-transpirant om overmatig zweten te behandelen en nieuwe zweetaanvallen tegen te gaan. De deo heeft een effectieve werking op de zweetklieren én sluit de poriën gedeeltelijk af. Dit is een effectieve oplossing tegen overmatig zweten: het zorgt ervoor dat het zweten wordt tegengegaan en dat de sterke zweetgeur wordt onderdrukt.

De oorzaken van overmatig zweten

Soms is de oorzaak van overmatig zweten medisch, en dan heb je écht een goede deodorant nodig tegen het zweten. Bijvoorbeeld door bepaalde medicijnen, overgewicht, een stofwisselingsstoornis of een neurologische aandoening. Maar veel vaker is er eigenlijk geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor overmatig zweten. Sommige mensen zweten nu eenmaal meer dan anderen. Juist deze mensen vragen zich vaak af: ‘Wat is er te doen tegen overmatig zweten?’ Vraag jij je dit ook regelmatig af? Dan is het goed om te weten dat je overmatig zweten met Finspiran kunt tegengaan. Finspiran is dé deo tegen overmatig zweten. 

Het verschil tussen overmatig zweten bij mannen en bij vrouwen

De mate waarin je zweet kan uiteraard te maken hebben met je fitheid. Daarnaast komt er ook een erfelijke werking van de zweetklieren bij kijken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mannen en vrouwen daadwerkelijk verschillend zweten. Waar vrouwen beschikken over meer actieve zweetklieren, zweten mannen per zweetklier weer sterker. Daarnaast hebben mannen over het algemeen een grotere spiermassa. Dit zorgt er bij lichamelijke belasting voor dat de lichaamstempratuur stijgt, wat resulteert in zweet (om het lichaam weer af te laten koelen). Maar ook hormonen zorgen voor onderscheid in zweten bij mannen en vrouwen. Testosteron bij mannen zorgt voor een grotere zweetafscheiding dan oestrogeen bij vrouwen. Tegen al deze vormen van overmatig zweten is er gelukkig een goed alternatief voor deo: Finspiran. Dit is de beste antiperspirant voor zowel mannen als vrouwen.

Wat te doen tegen overmatig zweten?

Wil je iets doen tegen overmatig zweten met een goede deodorant? Finspiran is dan de oplossing. Dit is een anti-transpirant met een bewezen, dubbele werking. Finspiran werkt in op de zweetklieren en sluit daarnaast de poriën gedeeltelijk af. Daardoor kan het zweet het huidoppervlak niet bereiken. Het resultaat is een drogere huid en ultieme bescherming tegen onaangename geuren.

Wat als je plotseling overmatig gaat zweten?

Zweten kan in een primaire en secundaire vorm voorkomen. Waar bij een primaire vorm geen onderliggende aandoeningen bekend zijn, kunnen verschillende factoren zoals zweten door stress, fysieke inspanning, alcohol- of drugsgebruik of pikant eten het zweten wel beïnvloeden. Bij een secundaire vorm kan het liggen aan verschillende aandoeningen, zoals diabetes of andere stoornissen of aandoeningen. In alle gevallen blijft zweten vervelend. Gebruik daarom Finspiran om de oorzaak aan te pakken en het transpireren aanzienlijk te verminderen.

Welke lichaamsdelen hebben het meeste last van overmatig zweten?

Zweetklieren zitten in je hele lichaam. Er zijn slechts drie plekken waar je niet (of nauwelijks) zweet: lippen, oren en nagels. Dit komt doordat lippen en nagels geen ‘echte huid’ zijn en daardoor geen zweetklieren bevatten. Oren hebben enkele zweetklieren, maar deze transpireren aanzienlijk minder dan de rest van het lichaam. De meest voorkomende lichaamsdelen waar je zweet zijn:

Wat is er te doen tegen overmatig zweten? Bestel onze anti-transpirant!

Finspiran is een spray waarin de werkzame stof aluminiumchloride ervoor zorgt dat het transpireren wordt beperkt. De spray is bovendien tot wel vijf dagen werkzaam. Eén of twee keer per week aanbrengen op een schone, droge huid is voldoende om overmatig zweten te behandelen. Je kunt Finspiran het beste aanbrengen voordat je naar bed gaat. De werkzame stoffen hebben dan de hele nacht de tijd om in te werken en de volgende ochtend kun je eventuele restanten eenvoudig wegspoelen. Daarna hoef je je enkele dagen geen zorgen te maken over zweten of nare geurtjes. Heb je nog vragen over onze deo tegen overmatig zweten? Vul dan ons contactformulier in, bel naar 033-4791010 of stuur een e-mail naar info@benckmar.com