Voorkom overmatig zweten met Finspiran

Vijf tips voor jongeren over transpiratie

Een zweetgeur is nooit aangenaam. Vooral niet als je je tijdens de puberteit tóch al een beetje onzeker voelt. Extra vervelend: juist in die periode in je leven wordt je zweetgeur intenser en zwaarder, vanwege alle hormonen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat veel jongeren het huis niet uit willen zonder deodorant in hun tas. Maar helpt dat eigenlijk wel? Met deze vijf tips ga je transpiratie te lijf en kun jij zelfverzekerd naar school, studie of bijbaan! 

1.    Het klinkt misschien als een open deur, maar: alles begint bij een goede hygiëne. In de puberteit is dat nóg belangrijker dan anders. Regelmatig douchen of jezelf wassen is dus aan te raden. Minimaal eenmaal per dag, maar vaker mag natuurlijk ook! 
2.    Draag elke dag schone kleding en koop kleren van ademende stoffen, zoals katoen. Veel synthetische stoffen, zoals polyester, zorgen juist voor extra zweetgeurtjes. 
3.    Heb je last van zweetvoeten? Draag dan schoenen van écht leer en gebruik inlegzooltjes die vervelende geurtjes tegengaan. 
4.    Van stress ga je meer zweten. Dus zorg dat je dat proefwerk goed hebt geleerd, dat scheelt een hoop transpiratie! 
5.    Gebruik geen deodorant. Het klinkt misschien gek, maar deodorant voorkomt niet dat je gaat zweten. Het parfum in deodorant maskeert alleen zweetgeuren op het moment dat je wel gaat zweten en dat is in veel gevallen niet effectief. In het slechtste geval ruik je op het einde van de dag naar een mix van parfum en zweet.

Kies een goede antitranspirant

Wat je wél kunt doen tegen zweetgeur in de puberteit? Heel simpel: voorkomen dat je gaat zweten! Daarvoor heb je een goede antitranspirant nodig, zoals Finspiran. De werkzame bestanddelen in deze antitranspirant werken op twee manieren: ze dringen door tot in de zweetklieren om ervoor te zorgen dat die minder zweet produceren én ze sluiten de poriën gedeeltelijk af. Je hoeft Finspiran maar twee keer per week te gebruiken voordat je ’s avonds gaat slapen. Het resultaat? Een schoon en fris gevoel, de hele dag door!

Finspiran voor oksels, handen én voeten

Finspiran is er trouwens niet alleen voor je oksels, het gaat ook klamme handen en zweetvoeten tegen! Daarvoor gebruik je Finspiran op dezelfde manier als op je oksels. Eén keer per drie of vier dagen ’s avonds aanbrengen op een schone, droge huid is genoeg om nooit meer bang te zijn voor natte handen of stinkende voeten.

Probeer Finspiran zelf!

Ben jij ook klaar met al die spuitbussen deodorant die je zweetlucht alleen maar maskeren? En wil jij juist voorkomen dat geurtjes ontstaan? Ga dan naar Kruidvat en ontdek Finspiran . Daarmee kom jij fris en droog je schooldag door!

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com