Antiperspirant tegen zweten bij stress

Die belangrijke presentatie op het werk. In spanning zitten of je dat vliegtuig nu wel of niet gaat halen. Of onder grote druk moeten werken om die deadline te halen. Stress zorgt er bij de meeste mensen voor dat ze wat meer gaan zweten dan normaal. En dat zweet ruikt ook nog eens anders. Hoe komt dat? En is er iets tegen te doen?

Is zweten bij stress herkenbaar voor jou? 

Waarom ruikt zweet bij stress anders dan het zweet dat je in de zomer op een warme dag produceert? Eigenlijk is de reden heel eenvoudig. We hebben namelijk twee verschillende soorten zweetklieren in ons lichaam en die hebben elk een eigen functie. Om te beginnen zijn er de exocriene zweetklieren, die over het hele lichaam verspreid zitten en ons een leven lang helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Het zijn deze klieren die bij hoge temperaturen of koorts hun werk beginnen te doen. Daarnaast hebben we apocriene zweetklieren, die pas tijdens de puberteit geactiveerd worden. Deze klieren zijn niet verspreid over het hele lichaam: ze komen slechts op een paar plaatsen voor. Eén van die plaatsen is de oksel. Het zijn de apocriene klieren die het zweet produceren dat ontstaat bij stress. Zweten is dus eigenlijk heel normaal!

Antiperspirant is dé oplossing! 

Zweten is een natuurlijke reactie van je lichaam op stress, maar laten we eerlijk zijn: je wilt dat toch liever voorkomen. Gelukkig zijn er manieren om zweten bij stress te verminderen. Bijvoorbeeld Finspiran, een antiperspirant met een dubbele werking. Het legt de zweetklieren stil én het zorgt ervoor dat de poriën deels worden afgesloten. Daardoor kan het weinige zweet dat toch nog ontstaat, de huid niet bereiken.

Hoe werkt antispirant? 

De werking van Finspiran is niet alleen tweeledig, maar ook langdurig. Want je hoeft het slechts twee keer per week te gebruiken om een goed effect te hebben. Breng het voordat je gaat slapen aan op een droge en schone huid, laat het ’s nachts goed inwerken en je bent enkele dagen beschermd. Natuurlijk kun je de volgende ochtend weer gewoon douchen, dit verandert niets aan de werking van Finspiran. Bovendien kun je het ook op je handen en voeten gebruiken. Ideaal dus!

Koop antiperspirant van Finspiran

Nieuwsgierig geworden? De antiperspirant van Finspiran is verkrijgbaar via diverse verkooppunten. Ook is Finspiran online te verkrijgen! Schaf jouw eerste flacon vandaag nog aan. We zijn ervan overtuigd dat je nooit meer andere deodorant of antiperspirant zult willen gebruiken!