Voorkom zweten bij stress

Zweten is heel normaal en natuurlijk. Het is de manier van ons lichaam om op temperatuur te blijven en overtollige warmte af te voeren. Zweten heeft dus een functie en is heel gezond. Toch kan overmatig zweten wel vervelend zijn, zeker als het gaat om zweten bij stress.

Overmatig zweten bij stress

Misschien is het je wel eens opgevallen dat zweet bij stress anders ruikt dan het zweet wanneer je hard aan het sporten bent. Dat komt omdat we twee verschillende soorten zweetklieren hebben in ons lichaam, die twee verschillende functies hebben. Er zijn de exocriene zweetklieren, die over het hele lichaam verspreid zitten en die helpen bij de temperatuurregulatie. Dit zijn dus de zweetklieren die bij inspanning, hoge temperaturen of koorts hun werk beginnen te doen. Daarnaast zijn er de apocriene zweetklieren. Deze zitten niet over het hele lichaam maar slechts op een paar plaatsen, waaronder de oksels. Het zijn deze klieren die het zweet bij stress produceren. En zodra dat aan het huidoppervlak komt, vermengt het zich met bacteriën en ontstaat de typische zweetgeur.

Zweten bij stress voorkomen

In principe is zweten bij stress een natuurlijke reactie van het lichaam. Maar tijdens een belangrijke vergadering met natte plekken in je oksels zitten is niet leuk. Gelukkig zijn er producten die zweetgeur niet alleen verdoezelen, maar die helemaal voorkomen dat je gaat zweten: antitranspirant. Bijvoorbeeld de antitranspirant van Finspiran.

 

Werking antitranspirant bij stress

De antitranspirant van Finspiran bevat werkzame stoffen die op twee vlakken effectief zijn. Om te beginnen dringen ze door tot in de zweetklieren, waar ze de vorming van zweet voorkomen. Daarnaast sluit Finspiran de poriën in de huid deels af. Dus ontstaat er toch wat zweet? Dan voorkomt Finspiran dat dat naar de oppervlakte komt en alsnog geurtjes veroorzaakt.

Gebruik Finspiran twee keer per week

Finspiran hoeft maar twee keer per week te worden opgebracht op een droge en schone huid, voor het slapen gaan. ’s Nachts werkt het in en zodra het dan die nacht inwerkt is het direct effectief. Natuurlijk kun je de volgende ochtend gewoon douchen, dit heeft geen effect op de werking van Finspiran. En, goed om te weten: veroorzaakt stress bij jou ook klamme handen? Je kunt Finspiran ook op je handen gebruiken!

Zweten bij stress: koop Finspiran

Benieuwd geworden hoe Finspiran jou kan helpen bij lastige situaties vol stress, waarbij je gaat zweten? Finspiran is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten, waaronder Bol.com. Bestel via de webshop en ontdek hoe effectief Finspiran is!