Tips tegen een onaangename transpiratiegeur

Zeven tips tegen zweten

Iedereen zweet. Het is een heel normaal natuurlijk proces, dat ervoor zorgt dat je lichaam z’n warmte kwijt kan raken je lichaamstemperatuur op peil blijft. Maar sommige mensen zweten meer dan anderen en hebben daar ook last van. Dat noemen we overmatig transpireren. Is dat ook bij jou het geval? En wil je – zeker met de zomer in zicht! – iets doen tegen zweten? Met deze zes tips kom je een heel eind!

1. Let op wat je eet en drinkt. Ben jij gek op pittig eten, met lekker veel kruiden? Als je last hebt van overmatig transpireren is dat eigenlijk niet de beste keuze. Pikant eten zorgt ervoor dat je gaat zweten, en ingrediënten als uien en knoflook kunnen het zweet een onaangename geur geven. Pas ook op met teveel cafeïne en alcohol. Deze stoffen verhogen je hartslag, waardoor je meer gaat zweten om je lichaamstemperatuur weer omlaag te brengen.

2. Kies de juiste kleding. Synthetische stoffen zorgen ervoor dat je meer gaat zweten, en in deze stoffen blijven geurtjes ook nog eens veel beter hangen. Niet het beste idee dus! Ook de kleurkeuze kan een rol spelen. Niet bij het ontstaan van zweet, wél bij de zichtbaarheid van de zweetplekken onder je oksels. Zwart is de kleur waarbij die het minst zichtbaar zijn, in de meeste andere kleuren zie je zweetplekken veel beter.

3. Draag elke dag een schoon ondershirt. Een katoenen ondershirt onder je kleding helpt het zweet te absorberen en voorkomt zo dat dit in je bovenkleding trekt. Vervang dit shirt elke dag om geurtjes te voorkomen.

4. Voorkom stress. Stress is een bekende aanjager van zweet. Door stress worden namelijk stresshormonen aangemaakt, en die stresshormonen hebben weer een verhogend effect op de zweetproductie. Probeer stress dus zoveel mogelijk te vermijden. Niet alleen om overmatig transpireren te voorkomen, maar omdat het sowieso niet gezond voor je is.

5. Onthaar je oksels. Door je oksels te ontharen, worden ze minder warm en broeierig en wordt er dus minder zweet geproduceerd. Bovendien krijgen de bacteriën die ervoor zorgen dat je zweet gaat ruiken, minder kans in een onthaarde oksel. Regelmatig even scheren helpt dus echt.

6. Gebruik geen deodorant, maar antitranspirant. Deodorant is eigenlijk niet veel anders dan parfum voor je oksels. Het voorkomt niet dat zweet ontstaat, maar maskeert alleen de geurtjes. Wil je écht iets doen tegen overmatig zweten? Gebruik dan een antitranspirant, zoals Finspiran. Je brengt het twee keer per week aan voordat je gaat slapen, op een gewassen en goed afgedroogde oksel. Gedurende de nacht werkt het in op je zweetklieren en sluit het je poriën gedeeltelijk af, zodat zweet geen kans krijgt. Het resultaat? Geen zweet en vervelende geurtjes meer!

Probeer Finspiran nu!

Heb jij last van overmatig transpireren en wil je daar iets aan doen? Ontdek Finspiran en ervaar het verschil zelf! Finspiran is te koop bij diverse drogisterijen en webshops, dus bestel snel jouw eerste flacon en ontdek hoe Finspiran jou helpt overmatig zweten tegen te gaan.

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com