Voedingsmiddelen die transpiratiegeur verergeren

Voedingsmiddelen die zweetgeur verergeren

Zweten doen we allemaal – het is een heel natuurlijk proces van je lichaam, om overtollige warmte kwijt te kunnen. Zweten is dus heel gezond! Maar hoeveel we zweten, en waar dat zweet naar ruikt, daarop hebben we wél zelf invloed. Lees onze tips over welke voedingsmiddelen zweetgeur verergeren en ontdek wat je in het vervolg het beste kunt vermijden.

Meer zweten door pittig eten

In tekenfilms komt na het eten van iets heel pittigs de stoom vaak uit de oren. Dat is een treffend beeld, want pittig eten verhoogt de hartslag en daarmee ook de lichaamstemperatuur. Je interne thermostaat wil je lichaam de nodige verkoeling geven en zet daarvoor het enige instrument in dat het heeft: zweten. Hoewel een zweetaanval door pittig eten geen bijzondere geur veroorzaakt, is het beter om pittig eten te vermijden als je last hebt van overmatig zweten.

Pas op met koffie en alcohol

Alcohol en cafeïne hebben hetzelfde effect op het lichaam als pittig eten: ze verhogen de hartslag en dus de lichaamstemperatuur. Als je last hebt van overmatige transpiratie kun je de dubbele espresso’s beter laten staan, en weinig tot geen alcohol drinken.

Voedingsmiddelen die de zweetgeur beïnvloeden

Sommige voedingsmiddelen zorgen er niet zozeer voor dat je meer gaat zweten, maar wél dat je zweet anders gaat ruiken. Knoflook en ui bijvoorbeeld hebben een effect op de lichaamsgeur, maar ook groenten zoals spruitjes en bloemkool plus sommige kruiden, zoals komijn, veroorzaken een sterkere lijfgeur. De boosdoener is zwavel, dat in al deze voedingsmiddelen zit. Dit komt in je bloedbaan terecht en wordt weer uitgescheiden via je zweet.

Voorkom zweetgeur met antitranspirant

Wanneer je deodorant gebruikt, probeer je een onaangenaam geurtje te maskeren met een parfum – waardoor de twee geuren met elkaar gaan mengen en soms een nog onaangenamere geur opleveren. Beter is het om een antitranspirant te gebruiken, zoals Finspiran. Dit werkt in op de zweetklieren én sluit deels de poriën af, zodat zweet geen kans krijgt.

Probeer Finspiran zelf!

Finspiran hoeft maar twee keer per week gebruikt te worden. Je brengt het voor het slapen gaan aan op een droge en schone huid en terwijl je slaapt, werkt het in. Je kunt Finspiran trouwens niet alleen op je oksels gebruiken, maar ook op je handen of voeten. Ideaal! Ook ontdekken hoe goed Finspiran werkt? Bestel jouw eerste flacon bij je favoriete (online) drogisterij en laat je overtuigen

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com