Tips voor jongeren over transpiratie

Kledingtips bij overmatige transpiratie

Niets zo vervelend als zweetplekken onder je oksels, nét voor je dat belangrijke sollicitatiegesprek hebt. Hoewel zweten een heel natuurlijk proces is, wil je liever niet dat er zweetvlekken of geurtjes in je kleding trekken. Met deze kledingtips kom je een heel eind.

1. Kies natuurlijke materialen. Een hip bloesje van polyester ziet er misschien mooi uit, maar zweetplekken ontsieren je outfit behoorlijk. Kies daarom voor natuurlijke materialen die ademen, zoals linnen en katoen, om ervoor te zorgen dat je zweetplekken minder snel ziet én ruikt.

2. Kleed je zo luchtig mogelijk. Eigenlijk is dit een inkoppertje: doe geen dikke trui aan als het niet nodig is, en geen strak shirtje als je van jezelf weet dat je snel zweetplekken hebt in je kleding. Kleed je naar de temperatuur en draag geen te strak zittende kleding, dan voel je je waarschijnlijk een stuk comfortabeler.

3. Draag donkere kleuren. Daarin vallen zweetplekken minder op, mocht je toch gaan zweten. Hartje zomer in de volle zon is witte kleding trouwens beter: dat weerkaatst de zon en wordt minder warm.

Voorkom overmatig zweten

Met je kledingkeuze kun je voorkomen dat zweetplekken goed zichtbaar zijn, maar beter is het om te voorkomen dat je gaat zweten. Gebruik daarvoor de antitranspirant van Finspiran: dit heeft een dubbele werking. Het werkt in op de zweetklieren én op de poriën, zodat zweet geen kans meer krijgt. Je hoeft Finspiran slechts twee keer per week te gebruiken op een schone en droge huid. Breng het voor het slapen gaan aan op je oksels, handen of voeten en laat het ’s nachts inwerken. Het resultaat? Dagenlang een droog en schoon gevoel!

Koop nu Finspiran

Ontdek hoe Finspiran ook jou kan helpen bij het tegengaan van overmatig zweten en bestel jouw eerste flacon bij je favoriete (online) drogisterij.

Heb je een vraag?

Neem direct contact op met één van onze medewerkers
033-4791010 info@benckmar.com